Linneas årsbok _Lövträd-1_2

Mitt lilla jordbruk blev en djungel

Linnea med planterad djungel_webJag planterade inomhus innan våren hade kommit på allvar. Jag fyllde jord i ett gammalt plåtlock. Jag har fått fröpåsar med smörgåskrasse, senap och prydnadsgräs. Jag sådde fröna fint i små rabatter och gjorde gångar av sand och småsten. Namnskyltar på tandpetare.
Längs lockets kanter petade jag ner några vanliga gula ärtor och några rosenbönor (kallas också blomsterbönor i fröhandeln). Till sist vattnade jag jorden fuktig och ställde in en liten trädgårdsmästare och två kaniner. Det hela såg väldigt prydligt ut.

Jag binder en krans

Linnea - Krans 1
Jag kan binda en krans utan snören. Knepet är att göra som på teckningarna nedan. Det går att binda med andra blommor eller gräs om de har böjliga stjälkar.

Linnea med planterad djungel_webRedan efter några dagar trängde groddar upp ur jorden. Och snart började mitt lilla jordbruk likna en djungel, ingen ordning alls! Ärtor klättrade över kanten, rosenbönorna slingrade som lianer, trädgårdsmästaren syntes knappt. Och var är kaninerna?

Efter några veckor såg allt så trassligt ut att jag lade ner mitt inne-jordbruk. Senap och krasse åt jag på smörgås. Ärtor och rosenbönor planterade jag ute. Så det blev ett engångs-jordbruk, men det var kul så länge det varade.
Linnea maskroskrans_web
Med mindre blommor tar du flera i taget. Prova att kransen blir lagom stor och går lite om lott. Knyt ihop där på ett par ställen med starka grässtrån. (Det är fusk att knyta med snören, tycker jag.)

krans steg för steg_web2
Varning: Saften från maskrosstjälkar kan ge fläckar på kläderna.

hjartat


Hämtat ur Linneas Årsbok.